Jump to content
The library informs: Obs! 1 lån/vecka. Huom! 1 laina/viikko
Cover for Diagnos: strypt
Isbn: 978-91-8555-360-0
Publisher: Earbooks
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2012
Narrator: Jacob Nordenson
Length: 7 hours 8 minutes

Audiobook

Diagnos: strypt

En tidig morgon exploderar en sprängladdning i Göteborgs hamn en man faller offer för ett blodigt attentat. Den sista som har kontakt med honom innan han avlider är akutläkare Robert Krüger vid Sahlgrenska sjukhuset.

Deras hastiga möte får dramatiska konsekvenser för Krüger. Inom kort dras han in i en desperat polisjakt på en kallblodig mördare och flera personer går en skoningslös död till mötes. Gemensamt för offren är att de har något som mördaren vill åt.
Kriminalinspektör Mia Baltzarsdotter och hennes kollegor vid våldsroteln går en hård kamp mot klockan i sina försök att hitta gärningsmannen.

Till polisens hjälp finns Robert Krüger, men hans situation blir alltmer utsatt och till sist är det han som befinner sig i mördarens skottlinje.

Diagnos: strypt är Peter Gissys åttonde kriminalroman i Göteborgsmiljö. Hans tidigare böcker har hyllats av kritiker och har även hittat sin väg till deckarvännernas hjärtan. Peter Gissy är bosatt i Göteborg han är verksam som medicinreporter.

Hans böcker är översatta till flera språk och han har belönats med ett antal priser. Bland annat vann han första priset i prestigefyllda Årets deckarnovell 2002. Utöver kriminalromaner har han gett ut historiska verk samt barn- och ungdomsböcker.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone