Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Ett veck i tiden
Isbn: 978-91-7701-014-2
Publisher: Modernista
Category:
Children's books Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: August 2016

E-book

Ett veck i tiden

»Du måste skriva den bok som vill bli skriven. Och blir boken för komplicerad för vuxna, så skriver du den för barn.« | Madeleine L’Engle

»En bok som hjälper till att göra världen till en bättre plats.« | Cory Doctorow


Det är en mörk och stormig natt. Tonåriga Meg Murry sitter i sitt rum på vinden, lyssnar på blåsten som river i huset och funderar för sig själv. Hon vantrivs med sin kropp och sitt utseende. I skolan är det mesta jobbigt och krångligt. Och hennes pappa, vetenskapsmannen, har försvunnit efter att ha jobbat med ett mystiskt experiment på uppdrag av regeringen.
Men det är inte bara Meg som är vaken den här natten. Mamma och lillebror Charles Wallace är också uppe, för den mystiska tanten Fru Vadå har kommit på besök och slagit sig ner i deras kök – och hon verkar veta en hel del både om vart Megs pappa kan ha tagit vägen, och om hur de ska kunna få tillbaka honom.
Den vindlande, spännande och banbrytande Ett veck i tiden är en av 1900-talets stora ungdomsboksklassiker.

MADELEINE L’ENGLE [1918–2007] är en amerikansk författare mest känd för sina ungdomsromaner. Hon var långt före sin tid när hennes klassiska science fiction-roman Ett veck i tiden [A Wrinkle in Time] publicerades 1962. Boken vann det prestigefyllda Newbery-priset för Årets bästa amerikanska barnbok och blev en enorm succé internationellt, inte minst också för att den hade något för tiden och genren så ovanligt som en kvinnlig huvudperson. Ett veck i tiden filmatiseras nu av Disney, med manus av Jennifer Lee som bland annat ligger bakom megasuccén Frost.

»En av mina favoritböcker alla kategorier. Jag har läst den så många gånger att jag kan den utantill.« | Meg Cabot

»En bok som kommer att läsas långt in i framtiden.« | Children’s Literature

»En fantastisk läsupplevelse.« | Kirkus Reviews

»Ett veck i tiden ställer stora frågor om universum, om gott och ont, om kärlekens kraft, om vetenskap och komplexa idéer. Och den förutsätter att även barn är kapabla att fundera över sådana saker« | Rebecca Stead, författare till When You Reach Me

»Meg Murry är en av de sanna science fiction-hjältinnorna.« | New York TimesLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone