Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Krucifixmördaren
Isbn: 978-91-8524-723-3
Publisher: Jentas
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: February 2017
Narrator: Björn Lövgren
Length: 11 hours 1 minute

Audiobook

Krucifixmördaren

Det enda hopp som återstår är att dö. Snabbt.

En ung kvinnas kropp hittas i en övergiven stuga mitt inne i en stor skog utanför Los Angeles,  och kriminalinspektör Robert Hunter befinner sig plötsligt i en fasansfull mordutredning. Offret var naket och hängde mellan två trästolpar. Hon hade utsatts för sadistisk tortyr innan hon dött en oerhört plågsam död. All hud hade skalats bort från hennes ansikte – medan hon fortfarande levde. I nacken hade någon skurit in ett egendomligt dubbelkors: Krucifixmördarens symbol.

Men det är en omöjlighet. Krucifixmördaren avrättades nämligen två år tidigare efter att just Hunter jagat honom i flera år.

Kan det vara en copycatmördare? Eller kan det otänkbara vara sant? Finns den riktiga mördaren fortfarande där ute, beredd att återigen ge sig ut på en ondskefull och våldsam jakt på nya offer, välja ut dem till synes slumpmässigt och håna Robert Hunter för att han inte kan fånga honom?

Hunter och hans nya partner är på väg in i en ofattbar mardröm, där ingenting stämmer och där det inte finns någonting som ens liknar en snabb och skonsam död.


”Ett isande, fängslande psykopatporträtt som bevisar att Carter befinner sig i samma klass som Jeffrey Deaver.” 
Daily Mail

”En debut som griper tag … men ingen bok för känsliga läsare”
Heat

”Jag har avgjort blivit rejält underhållen … Boken berättas i mycket korta men välskrivna kapitel, som skickligt håller läsaren fången …”
Jydske Vestkysten

Underhållande och spännande … ”En välkonstruerad intrig som nästan får sidorna att vända sig själva.”
Dansk BiblioteksCenter

 

Chris Carter är född i Brasilien, med italienska rötter. Efter att ha flyttat till USA studerade han psykologi med inriktning på kriminellt beteende vid University of Michigan. Därefter arbetade han hos distriktsåklagaren i staten Michigan och ingick i ett team med kriminalpsykologer, där han bland annat studerade och intervjuade åtskilliga kriminella, däribland livstidsdömda seriemördare och massmördare.

På nittiotalet flyttade han till Los Angeles, där han bytte ut portfölj och kostym mot slitna jeans, bandana och elgitarr. Under de följande tio åren turnerade han jorden runt flera gånger med välkända pop- och rockband, tills han lämnade musikbranschen för att bli författare på heltid. Nu bor han i London och ligger på Sunday Times topp-tio-lista över bästsäljande författare.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone