Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Konsten att göra skillnad : en liten bok om vårt stora ansvar
Isbn: 978-91-3715-225-7
Publisher: Bokförlaget Forum
Category:
Philosophy
Accessible since: May 2018

E-book

Konsten att göra skillnad : en liten bok om vårt stora ansvar

Vilken värld vill vi lämna vidare till våra barn? Vilket är mitt ansvar för utvecklingen?

Det är frågor vi måste ställa oss, skriver Stefan Einhorn i sin angelägna bok Konsten att göra skillnad – En liten bok om vårt stora ansvar.

Den vetenskapliga och tekniska utvecklingen har skapat stora förutsättningar för mänskligheten men också medfört väldiga faror. Vi står vid ett vägskäl mellan chansen till en fantastisk utveckling och risken att förstöra alltihop. Stefan Einhorn balanserar mellan oro och optimism då han resonerar kring möjligheterna och farorna för vår värld och de mänskliga egenskaper som förenar oss och de som drar oss åt olika håll.

Stefan Einhorn menar att vi aldrig haft bättre förutsättningar att bidra till en bättre värld, och att det aldrig varit viktigare än nu att engagera sig för vår gemensamma framtid. Med exempel från forskning och belysande anekdoter visar Einhorn hur arbetet för en bättre värld gagnar både oss själva och andra, han resonerar kring vilka egenskaper vi kan ha nytta av och vilka vi bör vara vaksamma på. Vi får också en rad handfasta råd och inspirerande förslag om hur var och en kan göra en insats. Vi är aldrig hjälplösa offer – det finns alltid något vi kan göra.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone