Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Arvet - Romaani sotavuodesta 1941
Isbn: 978-87-2601-960-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2018
Uppläsare: Erja Manto
Length: 7 timmar 30 minuter

Ljudbok

Arvet - Romaani sotavuodesta 1941

Kun Aiju ja Nina kohtaavat laivalla, alkaa matka menneisyyteen. Naisia yhdistää sama lapsuuden synkkä varjo, sota. Vuoden 1941 tapahtumat ovat jättäneet jälkensä molempiin. Toinen koki ne suomalaisessa sotasairaalassa, toinen Ravensbruckin keskitysleirillä Saksassa.

”Elämän totuutta etsi”, lukee sotasairaalan seinällä. Kappale totuutta paljastuu pienelle Aijulle, kun hän leikkauksen jälkeen vaeltaa sairaalan käytävällä keskellä sen veristä arkea ja haavoittuneiden kipua. Ninalle totuus näyttäytyy keskitysleirin häikäilemättömänä juutalaisvihana ja väkivaltana, joka ei säästä edes pienimpiä lapsia.

Teos kuvaa koskettavasti sodan kauhut kahden lapsen näkökulmasta. Se kertoo myös 34 surmatun lapsen viimehetkien tarinan ja kuljettaa lukijan näiden mykistävälle muistomerkille idylliseen Viron kylpyläkaupunkiin.

Sota on raateleva peto, joka hellittämättä kiertää maailmaa. Lapsena koettu tuho, perheiden hajoaminen, pelko, kuolema, suru ja ikävä ovat viiltäneet syvälle Aijun ja Ninan sisimpään. Niiden jättämät arvet eivät ole hävinneet. Anteeksi voi antaa, mutta kaikkea ei saa unohtaa.

Sävähdyttävä romaani avaa sota-ajan lasten maailman, niin toden kuin mielikuvituksen ja muistot, valon ja varjon sävyjä vaihdellen.

Espoolainen Eeva Vuorenpää on toiminut tv-ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hänet tunnetaan lukuisista laatudokumenteistaan. Häneltä on aiemmin ilmestynyt hämäläisestä kartanoyhteisöstä kertova, suosittu romaanitrilogia Kotkansilmä (2007), Kotkansilmän perintö (2008) ja Kotkansilmän uusi loisto (2009) sekä jatkosodan aikaan sijoittuva romaani Arvet (2011). Kaksi rantaa on Eeva Vuorenpään viides.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone