Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Lösningssnack
Isbn: 978-91-8667-934-7
Publisher: Verti AB
Category:
Psychology
Accessible since: November 2018

E-book

Lösningssnack

Konsten att skapa lösningsfokuserade samtal

Lösningssnack är den term författarna använder för att beskriva sitt jordnära och postiva lösningsinriktade sätt att hjälpa männsikor med problem. Tyngdpunkten ligger inte på problem och deras orsaker, utan på lösningar; dvs på frågor som handlar om hur människor vill att deras liv ska se ut i framtiden, vilka framsteg de redan har gjort och vad för resurser de själva och deras medmännsikor har. Syftet är att skapa diskussioner och samtal som ökar hoppfullheten, förbättrar samarbetet och inspirerar människor till att hitta användbara sätt att lösa problem.
Boken riktar sig inte enbart till terapeuter och andra professionella hjälpare, utan till alla som vill öka sin förmåga att bemöta mänskliga problem såväl i sitt arbete som i sitt privata liv. Den är skriven på ett lättläst sätt med ett minimum av facktermer.
BEN FURMAN är psykiater och TAPANI AHOLA socialpsykolog. De arbetar som utbildare och konsulter inom socialvård, psykiatri och näringslivet.
Deras arbete är internationellt uppskattat och de har skrivit ett flertal böcker varav många finns översatta till svenska.

Boken är en klassiker inom lösningsfokuserad psykologi. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone