Jump to content
The library informs: Obs! 3 lån/vecka. Huom! 3 lainaa/viikko
Cover for Matemaattiset oppimisvaikeudet
Isbn: 978-95-2451-801-7
Publisher: PS-kustannus
Category:
Education Mathematics & Statistics
Accessible since: February 2019

E-book

Matemaattiset oppimisvaikeudet

Jokainen lapsi saa kymmenen euron leikkirahan. Milla valitsee opettajan
pitämästä kaupasta eläimen, jonka hinta on kuusi euroa. Opettaja ottaa setelin, antaa eläimen ja toivottaa hyvää päivänjatkoa. Milla hymyilee tyytyväisenä ja antaa ostosvuoron seuraavalle. Opettaja kuitenkin kysyy Millalta, paljonko hänen olisi pitänyt saada takaisin kymmenestä eurosta. Milla katsoo täysin hämmästyneenä opettajaa ja kysyy: ”Mistä sen voi tietää?”

Miksi yksinkertainen vähennyslasku voi olla jollekin lapselle vaikea ratkaista?

Kahdenkymmenen oppilaan ryhmässä on keskimäärin neljä lasta tai nuorta, joille matematiikan oppiminen on ikätovereihin verrattuna selkeästi työläämpää. Miten tällaiset lapset ja nuoret voi tunnistaa? Millä keinoilla motivaatiota voi tukea ja mahdollista matematiikka-ahdistusta lievittää?
Kasvatusalan ammattilainen tarvitsee tietoa ja välineitä havaita, keille matemaattisten taitojen oppiminen on erityisen vaikeaa. Jos näille oppijoille pystytään tarjoamaan tukea varhaisessa vaiheessa, tuki auttaa ehkäisemään vaikeuksien kasautumista oppimisessa, elämänhallinnan taidoissa ja hyvinvoinnissa.

Kirjassa tarkastellaan matemaattisten taitojen kehitystä, siinä ilmeneviä oppimisvaikeuksia, pedagogista arviointia ja tukea. Lisäksi esitellään opetusmenetelmiä, joiden on tutkimusten mukaan havaittu olevan hyödyllisiä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Kirjoittajilla on useiden vuosien kokemus kirjan teemoihin liittyvästä tutkimus- ja opetustyöstä


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone