Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Moratorium
Isbn: 978-91-7781-737-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Moratorium

Svensk thrillerdebut om makt, mord & mörka familjehemligheter

En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdomsledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret.
Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer.
Moratorium är Monica Rehns debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan.

MONICA REHN, född och uppvuxen i Nynäshamn, är jurist med examen från Stockholms universitet. Under sin karriär har hon främst arbetat i oljebranschen, varav elva år som chefsjurist. Efter många år i Stockholm är hon nu bosatt i Bålsta. Moratorium är hennes första roman.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone