Jump to content
The library informs: Koko kansa lukee - Hela folket läser 28.6.–30.7.2021 - e-kirjakampanja/e-bokskampanj. Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Kauppa-Lopo
Isbn: 978-87-2625-710-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: June 2019
Narrator: Ritva-Liisa Elivuo
Length: 2 hours 7 minutes

Audiobook

Kauppa-Lopo

Minna Canthin tarinassa seurataan yhteiskunnan laidalla elävän Lopon vaiheita. Lopo juo, nuuskaa ja varastaa, ja hän on vanha, ruma ja epäsiisti, mutta hänellä on hyvä sydän, ja hän auttaa pyyteettömästi pulaan joutunutta leskeä. Millaisen kiitoksen hän saa?
Minna Canth (19.3.1844 Tampere – 12.5.1897 Kuopio) oli suomalainen kirjailija, lehtinainen, liikenainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. 
Hän kirjoitti näytelmiä, pienoisromaaneja ja novelleja. Hän oli ensimmäinen merkittävä suomenkielinen näytelmäkirjailija ja prosaisti Aleksis Kiven jälkeen sekä ensimmäinen suomenkielinen sanomalehtinainen. 
Canth edisti naisten asemaa muun muassa tukemalla tyttöjen koulutusta - hän oli suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia. 
Kuopiossa Canth perusti Minnan salongin. Siellä vieraili monia tunnettuja kirjailijoita ja kulttuurivaikuttajia. Kaukaisimmat vieraat tulivat ulkomailta asti. 
Minna Canthin syntymästä on vuonna 2019 175 vuotta.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone