Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Leijonakuningas
Isbn: 978-95-2289-132-7
Förlag: CrimeTime
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2019
Uppläsare: Kari Ketonen
Length: 6 timmar 48 minuter

Ljudbok

Leijonakuningas

Komisario Ariel Kafka saa tutkittavakseen kuolemantapauksen. Voimamieskisojen kaksinkertainen maailmanmestari Jukka Aro, paremmin tunnettu Jimmy-Boynä, löytyy ammuttuna kotoaan. Jimmy-Boy on monien vihaama mutta vielä useampien ihailema ja siksi media on seurannut hänen jokaista liikettään:

Jimmylle syyte vihapuheesta
Jimmy nai mustan kaunottaren
Jimmylle pikaero
Jimmy sairaalaan yliannostuksesta
Jimmylle oma tositeeveeohjelma
Ja nämä olivat vain murto-osa Jimmy-Boyn tuottamista otsikoista.

Motiiveja ja epäiltyjä löytyy liikaakin. Oikean seulominen ei ole helppoa, varsinkin kun maan ykkösjulkkiksen tuttavapiiri on pitkästä alamäestä huolimatta ollut laaja ja kirjava. Jopa juutalaisen seurakunnan uusi, nuori rabbi kuuluu tähän joukkoon. Arielin keskittymistä sekoittaa hänen entisen naisystävänsä paluu Kööpenhaminasta Suomeen pitkän poissaolon jälkeen. Se sotkee Arielin vakiintuneen, joskin hieman innottoman suhteen juutalaisnaiseen, josta jo melkein toivonsa menettäneet sukulaiset ja suuri osa seurakuntaa toivoi hänen vaimoaan.

Harri Nykänen (1953–2023) oli kirjailija, Helsingin Sanomien rikostoimittaja ja kustantaja. Esikoisteoksensa Kuusi katkeraa miljoonaa (1986) jälkeen Nykänen kirjoitti yli kolmekymmentä teosta, lähinnä dekkareita, mutta myös muutaman rikosaiheisen tietokirjan. Lisäksi hän kirjoitti tv-sarjoja, kuunnelmia ja yhden näytelmän. Nykäsen suosittuihin Raid-romaaneihin perustuva samanniminen 12-osainen tv-sarja on edelleen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen näytelmäsarja. Siitä on tehty myös erillinen valkokangaselokuva. Nykänen jäi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2001. Hänet on palkittu vuosina 1990 ja 2001 parhaasta jännitysromaanista Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla. Hän on ollut ehdolla myös Pohjoismaisen dekkaripalkinnon Lasiavaimen saajaksi. Kirjailijantyönsä ohessa Nykänen toimi myös kustantajana rikoskirjallisuuteen ja dekkareihin erikoistuneessa CrimeTime-kustantamossa, jonka perustajajäseniin hän kuului.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone