Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Vad hjärtat aldrig glömmer
Isbn: 978-91-7799-111-3
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Vad hjärtat aldrig glömmer

1942 härjar kriget i Europa. Meter bort från de ryska flyktingtälten hon nu kallar hem uttalar en ung kvinna sina äktenskapslöften ett beslut som ska få ödesdigra konsekvenser.

Alina Dziak har vetat att hon ska gifta sig med sin bästa vän Tomaz sedan hon var 9 år gammal. Nu, som förlovad 15-åring, är hon obesvärad av rapporterna om Nazi-soldater på polska gränsen. Hon litar på grannarna som säger att det inte är något att oroa sig för, och drömmer istället om dagen då Tomaz återvänder från universitetet i Warszawa. Men ockupationen kryper sakta men säkert framåt, och snart slits Alinas lilla by och dess familjer sönder av rädsla och hat. Och just då, när hela deras liv sakta håller på att luckras upp, försvinner Tomaz.

2019, Australien. När Alice älskade mormor läggs in på sjukhus upptäcks en låda innehållande ett foto på en ung man, en liten lädersko och ett brev. Hennes mormor vädjar till sitt barnbarn att återvända till polen för att se vad som blev av hennes käraste. Väl där börjar Alice långsamt nysta i det förflutna, och en mörk familjehistoria uppdagas.

Kelly Rimmer är en storsäljande författare från Australien, där hon bor på landet tillsammans med sin man och deras två barn. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. I Sverige har tidigare utgivits Jag utan dig och En mors bekännelse, som båda nått stora försäljningsframgångar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone