Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm
Isbn: 978-91-1310-662-5
Förlag: Norstedts
Kategori:
Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm

Martin Bengtsson var bara ett stenkast från alla småkillars barndomsdröm, att få springa in på planen som hyllad fotbollsstjärna. Förutom att han hade plats i startelvan i pojklandslaget var han ungdomsproffs i storklubben Inter i Milano, en av Italiens allra främsta fotbollsklubbar.

Men där, i skuggan av den legendariska fotbollsarenan San Siro, gick någonting snett och Martin började ifrågasätta hela sin tillvaro som fotbollsspelare, i stort sett hela sitt liv. Till slut såg han ingen väg ut, utan försökte ta livet av sig.

I skuggan av San Siro är Martin Bengtssons berättelse om sina erfarenheter från pojkdrömmarna till sammanbrottet, och ger en unik skildring av fotbollsvärlden inifrån: den extrema träningen som börjar i pojkåren, de centralstyrda elitsatsningarna med sina slitna värderingar och inte minst de stränga villkoren för spelare på gränsen till genombrott.

Martin Bengtsson är född i Örebro, där han också är uppvuxen. Han spelade i IK Sturehov, Örebro SK, pojklandslaget -86:orna och Inter i Milano. Sedan han slutade med fotbollen har han bland annat skrivit, spelat musik, sysslat med tv och hållit föredrag om sin bok.

Den här boken borde bli obligatorisk läsning för hela Fotbollssverige.
Norrköpings Tidningar

... en skakande berättelse om identitetskris, sexmissbruk, tränarbråk, ensamhet och droger.
Expressen



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone