Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Främlingen
Isbn: 978-91-7893-060-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Främlingen

Ny fristående thriller av författaren till de bästäljande böckerna om Ruth Galloway

Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R.M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet.
En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Offret har en rad från R.M. Holland skriven över kroppen. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna.
Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner - och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut.
Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dagboken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »HEJ CLARE. DU VET INTE VEM JAG ÄR.«

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en pseudonym för den brittiska kriminalförfattaren Domenica de Rosa, som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Hon är i dag bosatt i Brighton.

»Gåshudsframkallande, smart och uppslukande... Jag älskar den!« Louise Penny

»Fullkomligt förtrollande. Lika oförglömlig som originell.« A. J. Finn


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone