Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Andrej Tjikatilo – Buksprättaren från Rostov
Isbn: 978-87-2627-410-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2019
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 14 minuter

Ljudbok

Andrej Tjikatilo – Buksprättaren från Rostov

En giftig blandning av vattentätt alibi och primitiv kriminalteknik gjorde det möjligt för Andrej Tjikatilo att bli Rysslands kanske sjukaste seriemördare.

Det tog 13 år innan en av världens mest markabra seriemördare ställdes inför rätta. När Andrej Tjikatilo gick upp för trapporna till sin järnbur i den fullsatta rättssalen utbröt skrik och gråt. Någon ur folkmassan störtade mot honom och skrek "Låt oss få honom!", och domstolspersonalen fick tvinga tillbaka åhörare till sina platser. Det tog två hela hela dagar för domaren att bara läsa upp själva åtalet.

Andrej verkade galen, men rätten hade fattat sitt beslut angående den åtalades mentala tillstånd redan innan rättegången börjat. Mannen var mentalt tillräknelig – och han var en kallblodig mördare.

Den 15 oktober 1992 erkände han sig skyldig till 52 mord. Så vem var Andrej Tjikatilo egentligen? Och vad ledde fram till hans gripande efter 13 år?



Ursprungligen publicerad av Orage.

TIDERNAS VÄRSTA SERIEMÖRDARE är en serie om uppmärksammade seriemördare och brotten de begått som både fängslat och förfärat omvärlden. I kortare artiklar och reportage följer vi världens mest omskrivna seriemördare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone