Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Tingshusdramat
Isbn: 978-87-2641-490-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: december 2019
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 46 minuter

Ljudbok

Tingshusdramat

'Den 1 mars 1971 mördades fyra personer vid ett skottdrama. Det var tingshuset i en mindre mellansvensk stad som var skådeplatsen för ett av de blodigaste brotten i svensk kriminalhistoria.'

Efter det tillsynes vettlösa dramat hade polisen direkt en god aning om vem gärningsmannen var.

Sven hade sedan sin ungdom varit en duktig skytt. Som vuxen blev han jordbrukare, och levde ett isolerat liv. Han drömde om den stora kärleken, men två tidigare äktenskap hade misslyckats, kanske på grund av Svens inbundenhet. Nu stod även det tredje äktenskapet på ruinens rand. Sven och hans blivande före detta fru Märta påbörjade vad som skulle bli en lång rättsprocess för att dela upp sina tillgångar vid skilsmässan. Snart anmäls Sven av Märta för att ha förfalskat handlingar och genom olagliga medel ha försökt tillskansa sig hennes ägodelar.

Efter det flera år långa rättsförhandlingarna bestämmer sig Sven för att avsluta allting själv. Han minerar sitt hus, och beger sig mot staden med pistolen vid sin sida.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone