Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Krigslyckan vänder
Isbn: 978-87-2638-235-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: februari 2020
Uppläsare: Björn Löfgren
Length: 3 timmar 32 minuter

Ljudbok

Krigslyckan vänder

Tyskarna och deras japanska allierade har framstått som oövervinnerliga. Sedan krigets början har axelmakterna gått från seger till seger, men hösten 1942 vänder det. På den lilla ön Guadalcanal i Stilla havet tvingar amerikanerna ut japanerna ur djungeln samtidigt som de återerövrar en viktig flygplats. På östfronten kör Hitlers enorma fälttåg fast vid Stalingrad, där Röda armén envist försvarar varenda gata och får en mäktig allierad i den ryska vintern.

På väg in i sitt fjärde a°r blir kriget råare. Med ständiga flygräder mot fiendens större städer försöker båda sidor genom terrorbombning få civilbefolkningen att tappa modet, och nazisterna bryter avsiktligt mot internationella avtal genom att låta sovjetiska krigsfångar dö av svält.

Femte delen i serien 'En värld i krig' följer hur krigslyckan långsamt svänger från axelmakterna till de allierade.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone