Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Meripoikia
Isbn: 978-87-2607-305-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Humor Dramatik
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Meripoikia

Merikapteeni Ramberg on iskenyt silmänsä viehättävään neitoon. Neidon nimi on hänen kuulemansa mukaan Elviira Parhiala. Kapteeni ei kuitenkaan arvaa, että hänellä on mennyt neitojen nimet sekaisin – hänen ihastuksensa kohde on joku aivan muu kuin luotsi Parhialan tytär.

Teuvo Pakkalan "Meripoikia" on humoristinen historiallinen näytelmä, joka sijoittuu 1860-luvun Pohjanmaalle. Eletään merimiesten kulta-aikaa: monessa perheessä on mies merillä, vieraat kielet vaikuttavat lauluihin ja sanontoihin.

Kirjailija Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elämää kuvaavista novelleista. Hänen tyylinsä luokitellaan yleensä joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, näytelmiä ja muistelmia.

Pakkala aloitti lääketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jäivät kesken. Hän siirtyi työskentelemään lehtimiehenä, minkä myötä kirjoittamisesta tuli hänelle yhä merkityksellisempää. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone