Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Snacka om oskulden!
Isbn: 978-91-7723-885-0
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Unga vuxna Lättläst
Tillgänglig sedan: april 2020
Uppläsare: Hanna Svensson
Length: 34 minuter

Ljudbok

Snacka om oskulden!

En faktabok om något som inte finns. Låter det konstigt? I den här boken berättar Inti Chavez Perez sanningen om oskulden och mödomshinnan – en gång för alla. En viktig bok som alla bör läsa! Det här är en bok om oskulden, och om oskuldsnormer. Och oskuldsnormer finns. De är starka och styr många unga människors liv, på olika sätt. Men saken med oskuldsnormer är att de är just normer. De är alltså bara tankar och regler om oskuld. Och tankar och regler kan vi ändra på – med kunskap. Alla oskuldsnormer grundar sig nämligen på saker som inte finns: mödomshinnan och oskulden. För det går inte att se på en person om hen har haft sex eller inte.

Inti Chavez Perez är sexualupplysare, författare och föreläsare. Han reser runt i skolor och pratar med ungdomar och skolpersonal om sex och samlevnad, jämställdhet och normkritik. Det här är hans första bok på Vilja förlag.

Vilja veta är en helt ny serie lättlästa faktaböcker. De tar upp aktuella ämnen och här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang. Det gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen, som bredvidläsning i skolan – och att sätta i händerna på den elev som gärna läser fakta. Böckerna passar även för vuxna som vill ha en lättläst och lättillgänglig fackbok.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone