Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Simo, delfinen
Isbn: 978-87-2634-239-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: maj 2020

E-bok

Simo, delfinen

Delfinen Simo föds in i en fantastisk men grym värld. Havet är hem åt en mängd olika varelser, vissa som vill honom väl och andra som vill skada honom. Späckhuggarna är de värsta fienderna. Delfinerna talar lågmält och ängsligt om dessa djur som verkar vara besatta av onda andar. Men det ska snart visa sig att det finns ett annat hot som är minst lika stort som dem.

Under sin första tid i livet lär sig Simo att följa och kommunicera med sin flock, navigera i djupen och förstå världen omkring sig. En dag, när han råkar bli strandad på grunt vatten, möter han en människopojke som heter Mario. Kan de lära sig att förstå varandra? Och kan Mario skydda Simo från fångenskap? Denna naturnära berättelse skildrar inlevelsefullt livet i havet och relationen mellan människa och djur.

Uno Modin var en hyllad svensk författare och journalist som under sitt liv hann med att skriva många älskade barnböcker, samtidigt som han skrev politiska reportage och böcker om arbetarrörelsen. Modin var även ordförande i Sveriges Ungdomsförfattarförbund.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone