Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Tillbaka till L.A.
Isbn: 978-87-2651-101-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning Feelgood
Tillgänglig sedan: september 2020

E-bok

Tillbaka till L.A.

Efter en tid som illegal invandrare i Berlin återvänder amerikanaren Mike till sin hemstad Los Angeles. Det är på uppdrag av Skeeter, den pengadrivande bluffmakaren han träffat i Tyskland, som han nu är tillbaka i de gamla slumkvarteren där han växt upp. Mike har i hela sitt liv kastats mellan olika svartjobb och kriminella sammanhang, inte förmått att ta sig in från samhällets utkant och många gånger har han varit riktigt nära rännstenen. Och när Skeeter erbjuder honom trehundratusen amerikanska dollar för att fullfölja ett uppdrag som torped, ser han det som en väg ut. Måltavlan visar sig vara Tony Costa, inte bara en framgångsrik forskare inom biokemi, utan också Mikes gamla polare från barndomen..

Tillbaka till L.A. ?gavs ut första gången 1993 och är en suggestiv och politiskt laddad L.A. Noir dystopi. En mörk thriller i en nära framtidskontext präglad av raskrig och transnationella gangsterbyråer.

Vidar Svensson (1943-) kom under sin tid som verksam författare att ge ut tre böcker: ?Theodiga ?(1984), ?Sapiens (? 1990) samt ?Tillbaka till L.A. (? 1993). Han benämns ibland som en av Sveriges cyberpunk-författare och har med hjälp av sina tre små romaner skapat sig en egen dystopi. Vidar Svenssons litterära stil präglas av ett rått och ärligt språk där såväl karaktärer som miljöer ofta får ge uttryck för samhällets smutsighet och brister.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone