Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Frukta det du begär
Isbn: 978-91-7893-432-4
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2020

E-book

Frukta det du begär

Uppföljaren till succéthrillern Förlåt oss våra synder vald till Årets bästa deckare i DN

»Jo Spain låter alltid spänningshistorien härbärgera en betydligt större berättelse om det irländska samhället. Det är en skicklig intrig med otalig villospår, där Jo Spain gång på gång utnyttjar läsarens förväntningar för att bygga upp spänningen.« Lotta Olsson, DN

»En gnistrande thrillertalang.« Irish Examiner

»Jo Spain skriver med verkligt driv i pennan.« Kicki bokmal

En sen kväll möts två mäktiga män på en hemlig plats i Dublin för att diskutera en plan som grott under lång tid. Den ena är i desperat behov av att få veta att inga hinder nu kvarstår - den andra försäkrar honom om att allt är i sin ordning. Några timmar senare mördas en högt uppsatt person inom regeringen vid namn Ryan Finnegan i Irlands säkraste byggnad, Leinster House, där parlamentet är beläget.
Kriminalkommissarie Tom Reynolds och hans team kallas in för att utreda mordet. Först tycks alla bevis peka mot ett mord med politiska motiv - tills en överraskande upptäckt leder utredningen i en helt annan riktning. Plötsligt har mordet antagit en mycket mer personlig karaktär. Men vem är det som har mest att tjäna på Ryans död?
I svensk översättning av Hanna Williamsson.

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första böcker utgör en trilogi om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakadmin (2019) och utnämndes till Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Frukta det du begär [Beneath the Surface] är den andra boken i trilogin.  

»En djävulskt smart thriller.« Sunday Times     

»Otroligt förförisk kriminalroman.« Suspense Magazine Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone