Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Glasblåsarns barn
Isbn: 978-91-7893-680-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: oktober 2020
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 3 timmar 17 minuter

Ljudbok

Glasblåsarns barn

Sällsam svensk barnboksklassiker!

På en vårmarknad i Blekeryd i Småland, någon gång i slutet på 1830-talet eller början av 1840-talet, försvinner glasblåsarns barn Klas och Klara. Somliga visste att det skulle ske, andra bara anade det, men ingen kunde göra någonting åt saken.
Klas och Klara blir bortrövade av Härskaren, som gåva till hans maka Härskarinnan, och nu tvingas de leva i det stora gotiska slottet mitt i en mörk, folktom stad.
Maria Gripes Glasblåsarns barn [1964] är en svensk barnboksklassiker, en sällsam och filosofisk berättelse om längtan, saknad och medmänsklighet, om gott och ont. Denna nyutgåva är illustrerad med Harald Gripes vackra originalteckningar.

MARIA GRIPE [1923-2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo och Josefin, berättelserna om Elvis och Tordyveln flyger i skymningen. Hennes böcker har översatts till en mängd språk, och flera av dem har blivit filmer och tv-serier. Hon skrev också originalmanuset till Trolltider, en av de mest folkkära julkalendrarna genom tiderna. Glasblåsarns barn och Pappa Pellerins dotter är de två första böckerna i Modernistas stora nya satsning på en omfattande återutgivning av Maria Gripes böcker.

»Maria Gripe skrev om särlingarna, om dem vars liv kantrade och snärjde, om utanförskap och ensamhet och om det som är omöjligt.« Lotta Olsson, DN

»I Maria Gripes böcker blir människan så egendomligt stor, så rik på nyanser och komplexitet. Jag tror aldrig jag har läst någon större människokärlek.« Lotta Olsson, DN

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone