Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Härskarteknik
Isbn: 978-91-7829-860-0
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Psychology Media, information & communication industries
Accessible since: November 2020
Narrator: Elaine Eksvärd
Length: 7 hours 25 minutes

Audiobook

Härskarteknik

Härskarteknik är något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra. Det handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Problemet är att de flesta inte vet om det. Den här boken visar när och hur det sker.

Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi kan tackla jobbiga situationer. Alla som lider av nationalsyndromet ”konflikträdsla” har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Här avslöjas till exempel ”martyrmetoden” – personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.

Elaine Ekswärd har en fil. kand. i retorik och har skrivit flera böcker i ämnet. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare och konsult i ämnet. I den här reviderade utgåvan av ”Härskarteknik” finns fler exempel och tips för att hantera besvärliga typer.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone