Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Blondi
Isbn: 978-91-7719-343-2
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Novels
Accessible since: December 2020
Narrator: Elina Saarela
Length: 46 hours 12 minutes

Audiobook

Blondi

Hänen ongelmansa ei ollut siinä että hän olisi ollut tyhmä blondi - vaan siinä ettei hän ollut blondi eikä tyhmä.

Hengästyttävä ja vaikuttava fiktiivinen kertomus orpotytöstä nimeltä Norma Jeane sekä Marilyn Monroen ikonista, platinanvaalein kiharin varustetusta jumaloidusta seksisymbolista ja hänen traagisesta elämästään.

Norma Jeane on äitinsä kaltoinkohtelema isätön tyttö, joka kasvaa orpokodissa ja sijaisperheessä. Norma Jeane janoaa rakkautta ja sitä, että hänet nähtäisiin omana itsenään, mutta kuin sattuman oikusta hän ajautuu ensin malliksi ja pian näyttelijäksi. Hän ajautuu syvemmälle ja syvemmälle Hollywoodin koneistoon, kasvaen kiinni rooliinsa palvottuna Marilyn Monroena, ja polttaa itsensä loppuun halussaan olla täydellinen.

Oatesin tarkka, psykologinen kuvaus menee ihon alle ja saa lukijan pidättämään henkeään. Lukiessa ei tiedä mikä on totta ja mikä fiktiota, mutta maailmassa, jossa julkinen rooli määrittää ihmistä, onko sillä edes merkitystä?

---

Joyce Carol Oates (s. 1938 New Yorkissa) on Yhdysvaltain tunnetuimpia ja tuotteliaimpia kirjailijoita. Hänen laaja tuotantonsa sisältää romaaneja, novellikokoelmia, runoteoksia, lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä ja esseitä. Hän toimii kirjallisuuden professorina Princetonin yliopistossa.

Oates on saanut tuotannostaa useita palkintoja, muun muassa National Book Award, PEN/Malamud Award, National Humanities Medal ja Prix Femina palkinnot. Hän on ollut myös useasti ehdolla Pulitzer palkinnon saajaksi. Fiktiivisen Marilyn Monroen elämää kuvaava menestyskirja Blondi on Oatesin uran ehdoton huippu. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja suomeksi vuonna 2001.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone