Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Svarta hål
Isbn: 978-91-7987-326-4
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Svarta hål

Bilal är mobbad i skolan och drömmer om att åka ut i rymden, och helst försvinna in i ett svart hål. Då skulle han slippa allt som är jobbigt. Den enda i klassen som han kan prata med är Zara. Hon är feminist och Bilal vet inte vad han ska tycka om henne. Men han blir varm i hela kroppen när hon ler. Och kanske är hon modigast i hela universum. Tillsammans kanske de kan förändra världen?

Mobbning och utanförskap är vardag för många unga idag. Det krävs både mod och inre styrka för att våga vara den man är. Ett sätt att fly undan det som är jobbigt är att drömma sig bort till egna världar. Det gör huvudpersonen Bilal i Moa Eriksson Sandbergs nya lättlästa roman för unga. Moa är journalist och författare med en lång rad uppmärksammade böcker för unga. Hennes sätt att skildra ungas verklighet på ett lätt sätt gör att hennes läsare känner igen sig i hennes karaktärer, som ofta är starka men utsatta.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone