Jump to content
The library informs: Koko kansa lukee - Hela folket läser 28.6.–30.7.2021 - e-kirjakampanja/e-bokskampanj. Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Musta ruutuässä
Isbn: 978-87-2682-498-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: June 2021

E-book

Musta ruutuässä

Kirjailija Henrik Horna istuu Kööpenhaminan satamassa Suomen Turistiauton bussissa, kun paikalle saapuu Ylijohtaja Ruuskanen. Horna tunnistaa tämän oitis seikkailija Pekka Lipposeksi, joka vaikuttaa silminnähden pelästyneeltä. Pian Lipponen kertoo olevansa matkalla Pariisiin, jotta pääsisi karkuun häntä jo pitkään jahdannutta puukonheittäjää, Canif-Hamidia. Alkaa vaarallinen takaa-ajo Euroopassa, johon myös Horna kauhukseen ja ilokseen sekaantuu.

Musta ruutuässä vuodelta 1958 on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jännitysromaani, jossa vilisevät hyytävät hahmot ja suurkaupungit murhanhimoisissa tunnelmissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lähtien.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiä, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympäri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllättävissä paikoissa – edessä on kiperiä tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone