Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Herrens år 1399
Isbn: 978-91-7945-035-9
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Herrens år 1399

Medeltidens Hercule Poirot är tillbaka!

Det är Herrens år 1399. Tyska orden försöker upprätthålla lag och ordning på Gotland strax efter att Kalmarunionen grundats. En man har nyligen hittats hängd i en ödegård norr om Visby. Det visar sig vara en rik borgare från Stockholm. Mördaren har sprättat upp hans mage och slängt trettio silverpenningar på marken under honom en kopia av hur Judas Iskariots död brukar avbildas. Bara några steg från den hängde mannen ligger en dominikanbroder och sover med ett par speltärningar bredvid sig. Det är åter dags för ordensriddarnas betrodde spårhund, Thierry av Liège, att utreda vad som hänt. Det är dock inte så lätt att få folk att tala. Efter många år av våld, död och pest ser de flesta om sitt eget hus

Utredningen försvåras ytterligare av våldsamma sjörövarhärjningar, blodiga krogslagsmål och ytterligare ett märkligt dödsfall. Thierry av Liège är svårt pressad att hitta mördaren annars är det hans nära som riskerar att straffas.

DICK HARRISON är professor i historia i Lund och en av Sveriges främsta historiska författare. Med Herrens år 1399 följer han upp succén med Herrens år 1398, och alla som älskar Agatha Christie eller Dorothy Sayers får återigen sitt lystmäte mättat. Harrison befäster härmed sin position som den historiska spänningsbokens främste banérförare efter böcker som Ofärd, Niding, Illdåd och nu denna nya serie böcker om Thierry av Liège.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone