Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt?
Isbn: 978-87-2699-835-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juni 2021
Uppläsare: Astrid Drettner
Length: 8 timmar 7 minuter

Ljudbok

Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt?

Millie växer upp utan syskon, med en frånvarande pappa som dricker ibland och en mamma som inte ser henne. Hon är ensam och har stort behov av att hitta en någon som ser henne och är hennes vän, särskilt i skolan där hierarkin på högstadiet bestämmer hennes plats.
Emma är Millies enda vän och en vän hon behöver, men plötsligt är Emma borta i körtelfeber och Millie känner sig vilse bland klassens grupperingar. Hon hittar ingen ny plats. Hon dras till klassens snygga och samtidigt värsta grupp, med Madde och Louise i mitten, och hon vet inte om det är dem som hon vill höra till. Tillsammans med dem är hon med om att mobba Nora. Saknaden efter Emma ligger gnagande under ytan ...
Det stora sveket mot Emma, mot Nora, saknaden efter den döda farmodern, sökandet efter det egna jaget och känslan av att bara finnas till för andra finns kvar. Hon beskriver sig själv som en darttavla som allting bara snurrar omkring. Kommer hon att hitta sig själv igen?



Anette Eggert, född 1975, är en svensk författare som har skrivit flera barn- och ungdomsböcker sedan sin debut år 2011. Hon är utbildad till personalvetare och kommunikatör.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone