Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Portto – syntinen nainen
Isbn: 978-87-2630-246-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: juli 2021

E-bok

Portto – syntinen nainen

Marketta on köyhä tyttö, joka asuu Helsingin kaduilla. 1910-luvun levottomuudet tekevät katuelämästä tavallistakin epävarmempaa, ja toimeentulo on haettava jostain. Marketta päätyy saamaan sen seksityöstä, joka lyö häneen ikuisesti syntisen leiman. Hänen hyvä ystävänsä Kusti, köyhä ylioppilas, on hänen uskottu ystävänsä läpi kaikkien vastoinkäymisten.

Tätä romaania säilytettiin Helsingin yliopiston kokoelmissa vuosikymmeniä ennen kuin se julkaistiin vuonna 2002. Romaanissaan Untola selvittää syitä ja sosiaalisia ongelmia seksityön takana. Seksityöläinen ei ole vain syntinen nainen, vaan ennen kaikkea ihminen.

Maiju Lassila oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä.

Maiju Lassilan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Irmari Rantamala, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu 'Tulitikkutyttö'.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone