Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Tändstickan
Isbn: 978-91-8023-125-1
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2021

E-book

Tändstickan

FÖRSTA DELEN I ÖRBYHUSSERIEN

»En imponerande debut som fångade mig från första sidan.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland 

»Tändstickan har den bästa deckarinledning jag läst på länge.« Bengt Eriksson, Borås tidning

»En otroligt spännande bladvändare!« Virres bokhylla

En ung tjej knuffas ut i ett vattenfyllt stenbrott. Avgrundsdjupet kunde varit skrämmande nog, men det är när hon upptäcker att ett lik flyter intill henne som paniken växer fram.
Konstnären Lo Karlberg, vän till flickans mamma, blir ombedd att vara till stöd efter den skrämmande upplevelsen - och blir fundersam över något som flickan berättar... Ryktet och skvallret sprider sig som en löpeld i Örbyhus. Vem är den döda personen? Rör det sig om ett mord? Och har den främmande lyxbilen som synts till på torget något med händelsen att göra?
Samtidigt tycks stadens grundskolerektor ha tveksamma förbindelser. Och det lokala gänget Derailed - med ledaren Conny i spetsen - rustar upp för krig.
Tändstickan är första boken i Örbyhusserien, om konstnären Lo Karlberg, kommissarie Linus Karlberg och gängledaren Conny Thorsson. En spänningsroman om mörka relationer, ryktets makt och förbrännande kärlek.

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. Tändstickan och Änglaleken - de två första, fristående böckerna i hennes uppmärksammade Örbyhus-serie ges nu ut i pocket, samtidigt som den nya, tredje boken, Skampärlorna kommer i inbunden utgåva.

»Bladvändare av hög klass. Har du inte läst denna grymma spänningsserie så gör det direkt.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktipsLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone