Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Vänligheten
Isbn: 978-91-7945-017-5
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Vänligheten

En klargul, låst container.
En morgon står den i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit eller vad den innehåller. När låset slutligen sågas upp är det något som rinner ut. Något mörkt som kommer att förändra Norrtälje och få den vardagliga vänligheten att vittra sönder.

Under denna tid får vi även följa Max, Siw, Anna, Johan, Marko och Maria. Alla i trettioårsåldern och med sina egna problem i livet. Men när Norrtälje förändras förs de samman på ett för alla oväntat sätt.

Vänligheten är en stor berättelse om vänskap och kärlek i ett Sverige i förändring. Den rör sig över 30 år och med denna roman visar John Ajvide Lindqvist att han inte bara är Sveriges största skräckmästare utan också en av våra största samtidsskildrare.


"Så bra att det är svårt att sammanfatta på så här få rader. (...) Trots sina mastiga 720 sidor är den lekande lätt (men tung) att ta sig igenom. Den är vänlig, fruktansvärd, rolig, sorglig, äcklig, märklig, spännande och ganska fantastisk. En så kallad läsupplevelse. Helhetsbetyg: 5 (av 5)."
BTJ, Nils Ahnland

"Låt mig säga det med en gång: sällan har jag läst en så väl strukturerad berättelse. Den är på över 700 sidor, och håller mig oavbrutet i sitt grepp. Hur kan en berättelse trollbinda så? (...) För drygt ett decennium sedan tilldelades John Ajvide Lindqvist Selma Lagerlöf-priset, och jag tror mig förstå varför här genljuder som det gör. Detta är magnifikt. Här finns en dramatik som inte står Selma Lagerlöf efter. Det är bara att gratulera läsare till något av det bästa Ajvide skrivit."
Värnamo Nyheter, Margaretha Levin Blekastad



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone