Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Krysa
Isbn: 978-95-2364-224-9
Publisher: Aula & Co
Category:
Novels
Accessible since: December 2021
Narrator: Jukka Pitkänen
Length: 11 hours 24 minutes

Audiobook

Krysa

Mitä jos koneoppimisen isä Frank Rosenblatt ei olisikaan kuollut vuonna 1971 veneonnettomuudessa, vaan Neuvostoliiton ydinsukellusvene olisi poiminut hänet turvaan ja vienyt salaiseen tukikohtaan kehittämään tekoälyä?

Rosenblattin kehittämän Krysan ansiosta Neuvostoliitosta on tullut maailman johtaja, mutta kun Krysa sammuu, sivilisaatio katoaa. Katastrofin aiheuttanut Pavel Dybenko päätyy syrjäiseen erämaamökkiin Suomeen mukanaan atomivoimalla toimiva nukke. Jokainen ihminen, jonka Dybenko on koskaan tuntenut, on kuollut. Hän on tietääkseen ainoa, joka tietää tarkalleen, miksi niin kävi.

Krysa on huima ajatusleikki siitä, miten pienestä maailmanjärjestys voi olla kiinni, mutta kertoo loppujen lopuksi enemmän meidän ajastamme kuin vaihtoehtoisesta todellisuudesta.

"Krysa on mykistävä mestariteos, joka saa paatuneenkin lukijan rakastumaan kirjoihin uudelleen ja kirjailijakollegan miettimään uranvaihdosta."
– Kirjailija Tuomas Lius


”On mahdollista, että joku vielä joskus löytää tiensä tälle syrjäiselle majalle. Hän löytää täältä sen, mitä minusta on jäljellä, sekä sinut. Olen varma, että sinussa riittää silloin vielä virtaa. Kukaties löytäjällä on riittävästi älliä, kärsivällisyyttä ja tuuria kaivaakseen sinusta sen, mitä ikinä olet elektronisiin sisuksiisi taltioinut. Haluaisinpa todella kuulla, minkälaisen tarinan hän kaikesta tästä kasaan kursii.
Minä olen viimeinen ja ainoa, joka tietää, miten tämä tapahtui. Kerron sen nyt sinulle.”


Krysa on Sami Tissarin (s. 1971) esikoisromaani. Tissari on pohjoiskarjalainen metsuri, filosofi ja vapaa-ajattelija, joka jäisen puun juureen polvistuessaan miettii kvanttiteorian suhdetta todellisuuteen.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone