Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Punainen Hanko
Isbn: 978-87-2834-045-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Eero Nurmela
Length: 8 timmar 15 minuter

Ljudbok

Punainen Hanko

Nuori hankoniemeläinen Viktor saa talvisodan jälkimainingeissa kuulla, että on tullut rauha. Ehtona on, että Hankoniemi ja sitä ympäröivät saaret vuokrataan Neuvostoliiton tukikohdaksi. Siispä Viktor lähtee kotiseudultaan ja liittyy sotaväkeen. Samanikäinen Anatoli puolestaan jättää morsiamensa Saimin Leningradiin ja saapuu autioituneeseen Hankoniemeen palvelemaan ensimmäistä vuottaan puna-armeijassa. Nuorukaiset valmistautuvat tahoillaan taisteluihin, joiden yksityiskohdat pidetään pitkään salassa, ja epätietoisuus tulevasta sekä sukulaisten kohtaloista kalvaa sekä Viktoria että Anatolia.

Punainen Hanko on vaikuttava, 1940-luvun Hankoon sijoittuva sotaromaani, jonka humaani katse ylittää sodan tavalliset jakolinjat. Ihmismieltä kaivertavat samat huolet, oli kansalaisuus mikä tahansa.

Seppo Jääskeläinen (1939–2014) oli suomalainen kirjailija, joka työskenteli neljä vuosikymmentä metalliteollisuudessa. Jääskeläinen kirjoitti näytelmiä, romaaneja ja tietokirjoja, ja useat hänen teoksistaan kertovat selviytymistarinan. Hänen tietokirjansa keskittyvät kuvaamaan pääasiassa Lahtea ja Päijät-Hämeen aluetta, joka oli kirjailijan oma kotiseutu.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone