Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Från barrikaderna till bankvärlden
Isbn: 978-95-2333-448-9
Publisher: Förlaget M
Category:
Memoirs & Biography Economics & Business
Accessible since: June 2022

E-book

Från barrikaderna till bankvärlden

Som ung ville Björn ”Nalle” Wahlroos göra revolution. Men det blev inte på barrikaderna utan i finansvärlden Wahlroos åstadkom den största omvälvningen.

Bankmannen Björn Wahlroos skildrar här sina första fyra decennier från födseln 1952 till 1992, då han lämnade jobbet som vice vd på Föreningsbanken och grundade investeringsbanken Mandatum. Wahlroos bjuder bland annat på anekdoter om sin omtalade, upproriska ungdom. Texten bygger på hans egna dagboksanteckningar. 

Efter att ha lämnat den akademiska världen bakom sig var Wahlroos på 1980-talet i full färd med att förnya Finlands finansliv. Här, i den första delen av sina memoarer, beskriver han de omtalade Kouri-affärerna, det nya Nokias födelse och många andra finansstrider. Som 40-åring hade Wahlroos redan gått igenom många livsskeden – en radikal ungdom, en professorstjänst på universitetet och en karriär i bankvärlden. Det var återigen dags att lösgöra sig från det gamla och gå vidare, trots att Finland plågades av lågkonjunktur och framtiden låg höljd i dimma.

Berättelsen är från verkligheten, men har komponenter man kan kräva av en fullfjärdrad finansthriller. 
-Svenska dagbladet


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone