Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Trettio dagars mörker
Isbn: 978-91-8023-356-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Charlotta Åkerblom
Length: 11 timmar 4 minuter

Ljudbok

Trettio dagars mörker

Vinnare av Harald Morgensen-priset för Årets bästa danska kriminalroman

»Spännande, originell & välskriven.« Danska kriminalakademin utser Trettio dagars mörker till Årets bästa danska kriminalroman

»Spännande till sista sidan. Årets mest originella kriminalroman.« Betyg: 5 av 6, Politiken, Danmark

»Man hålls på sträckbänken ändå in i mål. Läs, njut och klura – du blir inte besviken! Betyg: 5 av 5. Bokprataren


Den snobbiga, ensamstående, alkoholiserade och dessutom skrivblockerade författaren Hannah får genom en ödets nyck utmaningen att skriva en kriminalroman på trettio dagar. 
Hon reser hals över huvud till Island för inspiration och tar logi hos den gästfria Ella i den fridfulla lilla orten Húsafjörður. Men under den lugna ytan är starka strömmar i rörelse. Några dagar efter Hannahs ankomst fiskas Ellas systerson Thor livlös upp ur havet. Thor var, som alla andra på orten, son till en fiskare, men han led av stark vattenskräck och alla visste att han alltid undvek havet. Så hur kunde han ha drunknat? Var det verkligen en olycka? 
Hannah börjar undersöka dödsfallet som en möjlig ingång till sin klichédeckare, men dras snart in i byn Húsafjörður dunkla hemligheter. På Island, med dess snö och mörker, avtäcker hon allt mer ett dramatiskt förflutet – samtidigt som hon också börjar skönja en framtid.

JENNY LUND MADSEN är en dansk författare, född 1983. Hon har en magisterexamen i filmvetenskap och har studerat manusförfattande på University of California i Los Angeles. Sedan 2009 har hon arbetat som manusförfattare för filmer och tv-serier. Trettio dagars mörker [2020] är hennes första deckare, som vann Harald Mogensen-priset för Årets bästa danska kriminalroman och därmed också är nominerad till det nordiska deckarpriset Glasnyckeln.

»En högst annorlunda deckare som kan beskrivas som en rolig pusseldeckare i isländsk landsortsmiljö. Bland det mest underhållande jag läst på länge!« Läsa och lyssna

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone