Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för 400 kekkosta
Isbn: 978-95-2270-477-1
Förlag: Arktinen Banaani
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare:
Jone Takamäki
Ilkka Heiskanen
Pihla Penttinen
Length: 6 timmar 16 minuter

Ljudbok

400 kekkosta

Miltä Suomi näyttäisi tänään, jos olisi käynyt näin?

400 kekkosta on monitasoinen ja hillitön satiiri 1970-luvun alusta, jolloin kirjailija Janne Kuusi toimi varusmiesaikanaan presidentti Urho Kekkosen sotilaspalvelijana. Noista kokemuksista kertyi runsaasti aineistoa tätä alkuperäisteosta varten. Aleksi Bardy ja Janne Kuusi hahmottelivat aiheesta elokuvaa jo 2000-luvun alussa. Tältä pohjalta Kuusi kirjoitti romaanikäsikirjoituksen, josta sovitettiin pioneerihenkinen, perinteisen äänikirjan ja kuunnelman hybridi.

Kertomuksen päähenkilö, varusmies Juhani Koivu määrätään yllättäen presidentti K:n sotilaspalvelijaksi. Presidentinlinnassa Koivulle alkaa paljastua outoja valtiosalaisuuksia: itsevaltainen presidentti on käynnistänyt järisyttävän hankkeen oman perintönsä ja koko Suomen menestyksekkään tulevaisuuden takaamiseksi. Koivu huomaa velvollisuuksiinsa kuuluvan vähintäänkin kyseenalaisia tehtäviä.

400 kekkosta risteyttää äänikirjan ja kuunnelman rikastetuilla tila- ja äänimaisemilla sekä musiikilla. Uniikissa äänikirjassa loistavat näyttelijät Pihla Penttinen, Ilkka Heiskanen ja Jone Takamäki. Janne Kuusi on ohjannut teoksen, jonka hän on sovittanut äänikirjaksi myös musiikista pääosin vastanneen Vesa Anttosen kanssa.

Kymmenminuuttisen näytteen teoksesta voi kuunnella linkistä: https://youtu.be/slvBaCFEX2Q

Elokuvaohjaaja, tv-tuottaja ja kirjailija Janne Kuusi (s. 1954) toimi vuonna 1974 presidentti Urho Kekkosen sotilaspalvelijana. Kirjailijan mukaan yhtymäkohdat romaanin presidentti K:n ja presidentti Kekkosen välillä ovat satunnaisia ja rajoittuvat tämän persoonaan valtionjohtajana ja yksityishenkilönä. 400 kekkosta on Kuusen kuudes romaani.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone