Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Svallvåg
Isbn: 978-87-2841-246-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: November 2022
Narrator: Fredde Granberg
Length: 17 hours 16 minutes

Audiobook

Svallvåg

Ett mystiskt dödsfall i samband med ett inbrott på äldreboendet Ömheten får den pensionerade polisen Tore Lindahl att ana oråd. Det är hans granne på boendet, Viking Holbach, som hastigt och lustigt vandrat vidare. Men var det verkligen av naturliga orsaker? Att en okänd person stryker omkring i skogskantens skuggor förstärker bara Tores misstankar om att något inte står rätt till. Och varför verkar personalen vilja tysta ner det hela?

På Norrtelje Dagblad jobbar den semestervikarierande journalisten Veronika Wiklund i motvind. Några vettiga uppdrag har hon ännu inte sett till – så när Tore kontaktar henne om sina misstankar tackar hon inte nej. Tillsammans börjar de nysta.

Dödsfallet på Ömheten, som snart visar sig vara ett mord, leder dem rakt in i en omfattande härva av brott. Kan Viking ha mördats för att han visste för mycket? Frågorna växer i takt med att deras grävande blir allt djupare. Viking är nämligen inte det första mordoffret – och han ska heller inte bli det sista. För att hitta sanningen måste de ta sig hela vägen tillbaka till ett brinnande världskrig ...Cecilia Sjögren, född 1966, är civilekonom och författare. Hennes skrivande tog sin början när hon – tack vare en 40-årspresent – kom att delta i en krimkurs med Ulla Trenter och Kerstin Matz. År 2022 vann hon Saga Egmonts deckartävling med sitt bidrag 'Svallvåg', som är hennes debutroman.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone