Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Stormvarning
Isbn: 978-87-2829-822-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: December 2022
Narrator: Julia Dufvenius
Length: 13 hours 50 minutes

Audiobook

Stormvarning

I de minsta av städer finns de största hemligheterna. Ibland så stora att mord är det enda sättet att bevara dem.

Efter att hennes äktenskap går i kras söker den danska läkaren Maja Holm tillflykt i en avlägsen norsk kuststad. I ett försök att glömma sitt förflutna och orka med de dygnslånga arbetspassen på det lokala sjukhusets vårdcentral självmedicinerar hon med både alkohol och läkemedel, något som hennes omgivning snart börjar uppmärksamma.

När en av hennes akutpatienter dör av en överdos får hennes känslomässiga bedövning ett abrupt slut. Maja anar oråd, det tycks ligga något mer bakom denna patients plötsliga död. Patienten bodde dessutom i samma område som Maja, och när hon själv blir överfallen under ett inbrott på vårdcentralen och hennes granne senare hittas mördad blir hon övertygad om att de tre incidenterna har ett samband.

I jakten på svar inleder hon ett omaka samarbete med den lokala TV-journalisten Stig Norland. Tillsammans börjar de utreda händelserna och ju djupare de gräver desto mer hotfull blir situationen. Allt står inte rätt till i det lilla kustsamhället, och de som ligger bakom är villiga att göra allt för att hindra att deras plan stoppas.

'Stormvarning' är en intensiv kriminalroman om civilkurage och om vad man är villig att offra för att överleva.
Michael Katz Krefeld (f. 1966) är en av Danmarks populäraste deckarförfattare. Han inledde sin karriär som manusförfattare inom filmbranschen vilket märks i hans hårdkokta thrillers som präglas av en stark framåtrörelse och många överraskande element. 'Stormvarning' är Michael Katz Krefelds kritikerrosade debutroman och första delen i serien om läkaren Maja Holm.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone