Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Paviaanien kaupunki
Isbn: 978-87-2846-894-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Fantasy & SF Humor
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Paviaanien kaupunki

Helsinki on autio, kun paviaanit saapuvat. Syksy on tulossa, ja lauma päättää asettua kaupunkiin. Johtajauros Mooses kiipeää kansallisrunoilija Runebergin patsaan päälle tarkkailemaan uutta kotipaikkaansa.

Pikkuhiljaa paviaanit asettuvat uuteen elinympäristöönsä ja hyödyntävät ihmisten jälkeensä jättämää perintöä. Apinoiden yhteiskunta alkaa muistuttaa edeltäjäänsä, kun vaatteisiin pukeutuvat paviaanit järjestäytyvät poliittisesti. Erojakin on: milloin hameen alta pilkahtaa häntä, sovinto hoituu sukimalla ja rakastavaiset kuhertelevat puiston puissa. Kun presidentinvaalit lähestyvät, vaalikamppailu vanhan Mooseksen ja istuvan presidentin Juliuksen välillä saa pelottavia piirteitä. Onko paviaanien yhteiskunta sittenkään ihmiselle tuttu?

Paviaanien kaupunki on ajatuksiaherättävä yhteiskunnallinen satiiri, joka pohtii ihmisyyttä ja muunlajisten eläinten inhimillisyyttä. Mikä tekee meistä ihmisiä ja apinoita?



Biologi Ilkka Koivisto (1932–2012) oli pitkäaikainen Korkeasaaren eläintarhan johtaja. Hän oli koulutukseltaan biologi. Hän on julkaissut useita eläimiin liittyviä kirjoja – sekä tietokirjoja että fiktiota.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone