Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Väntesorg
Isbn: 978-91-8970-420-6
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Anna Pella
Length: 4 timmar 57 minuter

Ljudbok

Väntesorg

Jag minns inte när jag hörde ordet första gången. Jag visste bara att det var mitt. Att det beskrev det tillstånd jag befunnit mig i sen du föddes. Ordet var väntesorg .

Anna Pellas dotter Agnes tillhör en helt ny generation unga som kallas de nya överlevarna . Men vardagen är skör och inte på något sätt självklar, och samhället står på många sätt oförberett när Agnes, som har en svår flerfunktionsnedsättning, nu blir vuxen. 

Väntesorg är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes. Vi får följa med när hennes föräldrar förbereder för att hon ska kunna flytta hemifrån samtidigt som hennes försämrade andning påminner dem om att sanden i hennes timglas håller på att rinna ut.  

Dagboken till Agnes är en berättelse om att leva med en extra grundton i livet, att ha ständig beredskap för det värsta, men samtidigt försöka försonas med vetskapen om att ens barn bara är till låns. En hoppfull berättelse som påminner oss om att ta vara på livet. Medan det pågår.

Väntesorg är en fristående uppföljare till När du ler stannar tiden Dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt. (Libris 2017) 

Anna Pella är författare, journalist och föreläsare. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna har medverkat i SVTs När livet vänder och Svenska berättelser på Dramaten. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone