Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Se upp salige!
Isbn: 978-87-2848-011-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Samhälle & politik Romantik
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Se upp salige!

I den lilla finlandssvenska staden Lexå arbetar Karl-Henrik Randgren som chefredaktör för den lokala dagstidningen. Den konservativt riktade tidningen har länge skapat en falsk trygghet för invånarna i samhället, men detta ska förändras när Randgren istället börjar publicera vänsterradikala ledare i rent raseri.

Efter att ha blivit besatt av sin bästa väns fjortonåriga dotter Annika och plötsligt fått vårdnaden om sin son Gus har Randgrens psyke börjat urarta. När hans obehagliga förälskelse i den minderåriga flickan eskalerar och hans mani fortsätter föra honom till de mörkaste av tankar riskerar både tidningen och hans eget liv att leda till en undergång.



Christer Kihlman (1930–2021), var en finlandssvensk författare och litteraturkritiker. På grund av hans banbrytande verk blev han blev en av de mest framgångsrika och omtalade författarna i 60- och 70-talets kulturvärld. Hans provokativa författarskap är mångfaldigt prisad med utmärkelser som b.la. Svenska Akademiens Finlandspris åren 1976 och 2008, och finländska statens litteraturpris år 1976.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone