Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Ett magiskt arv
Isbn: 978-91-2718-226-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: april 2023
Uppläsare: Anna Thiam
Length: 2 timmar 48 minuter

Ljudbok

Ett magiskt arv

Jag hade alltid misstänkt att det var något speciellt med mina mostrar. Något lite … främmande. Det var något med hur de bodde i det där stora huset på ön tillsammans, hur det luktade i huset, av eld och torkade örter, hur de lät när de skrattade. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på det, men något var det. Innan den här sommaren var slut, skulle jag få veta saker om min egen familj jag aldrig i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mig. Och då är min fantasi ändå ganska vild.

Under några dagar i juni är det som om tiden står stilla. Ingen dör och inga nya bebisar föds. Signes mamma ligger på sjukhus och Signe får åka ensam till ön där hennes mostrar bor. Men mostrarna har hemligheter och snart är de försvunna och Signe förstår att hon måste göra något för att ställa tiden rätt igen. Men vad? Och varför just hon? Tur att Disa, som har turkost hår och inte är rädd för någonting, plötsligt dyker upp en dag. Och att Arne, som vet nästan allt och dessutom är bäst på att baka kladdkaka, tar båten från fastlandet. Tillsammans kan de kanske lösa mysteriet.

En magiskt mysig feelgood-berättelse om att offra något man älskar och våga utvecklas, full av lika delar humor och spänning. (Och marsvin.)

 

Maria Friedner är journalist och författare. Hon arbetar på bibliotek och bor i ett torp i Småland med en man, två tonåringar, en okänd mängd husspindlar och ett spöke.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone