Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Gula rosornas stad
Isbn: 978-91-8019-958-2
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Novels
Accessible since: May 2023
Narrator: Julia Dufvenius
Length: 9 hours 21 minutes

Audiobook

Gula rosornas stad

Vid ett grävarbete på platsen där Strängnäs kloster en gång stod upptäcks sju kistor som döljer en medeltida bokskatt. Den unga bokhistorikern Iris får det prestigefyllda uppdraget att på plats i Roggeborgen i Strängnäs undersöka det spektakulära fyndet. Hon har också en personlig anledning att komma till staden, eftersom hon tror att det gåtfulla silversmycke som i århundraden gått i arv från kvinna till kvinna i hennes släkt kan ha sitt ursprung i just Strängnäs.
Tillsammans med nya kollegan Hannes, som arbetar vid Kungliga bibliotekets filial i den anrika borgen, påbörjar Iris sökandet efter ledtrådar om sin släkts gåtfulla förflutna. Allt pekar mot en muntlig legend om en munk och en nunna, vars förbjudna kärleksförbindelse inleddes mer än femhundra år tidigare. När Iris hittar bevis i de gamla böckerna som stärker legendens sanningshalt inser hon att hon inte kan sluta leta innan hon avslöjat sanningen om sin bakgrund.

"Gula rosornas stad" är en fängslande roman om mysterier, släkthistoria och kärlek, där det förflutna inte bara är något att utforska och studera, utan har en djup och betydelsefull påverkan på våra liv.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone