Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Media från insidan : om journalistik och maktspel på tidningar och TV
Isbn: 978-91-7703-327-1
Förlag: Timbro förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Media från insidan : om journalistik och maktspel på tidningar och TV

Nyheter presenteras inte på ett visst sätt av en slump. Oavsett om det rör sig om en global pandemi eller en säkerhetspolitisk omorientering i skuggan av ett brutalt anfallskrig finns det ett aktivt redaktionellt beslut bakom varje rubrik.

Media från insidan är en debatt- och lärobok om journalistik och maktspel i svenska medier. Läsarna får följa en erfaren journalist i spåren under fyra decennier i olika befattningar på nyhetsredaktioner vid stora medieföretag.

Jonas Gummesson berättar om vad han har gjort som journalist och varför. Utan omskrivningar delar han med sig av sina upplevelser och synpunkter på utvecklingen i mediebranschen.

JONAS GUMMESSON är mångårig reporter på tidningar och TV och har också varit programledare i Nyhetsmorgon och chef för TV4 Nyheterna och Kalla fakta. Vid Svenska Dagbladet var han försvars- och säkerhetspolitisk reporter under perioden före det ryska angreppet på Ukraina.

Omslaget visar Jonas Gummesson, då nyhetschef och ansvarig utgivare, på TV4:s nyhetsredaktion inför starten av nyhetskanalen TV4 News 2012. (Foto: Denny Lorentzen)



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone