Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Död i underjorden
Isbn: 978-91-8023-643-0
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2023
Narrator: Bengt Järnblad
Length: 12 hours 5 minutes

Audiobook

Död i underjorden

Sjätte delen i den hyllade serien om John Rebus

»Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« Lotta Olsson, DN


Kommissarie John Rebus hatar Edinburgh-festivalen. Han har ägnat många år i polisstyrkan åt att konfrontera den, undvika den och förbanna den. Men oftast hamnar han ändå mitt i den. Festivalen är trots allt en ärorik tradition i Skottland och en tid då staden fylls av glädje. Men mitt bland högljudd musik, skratt och ljudet av klirrande whiskyglas har en ännu äldre tradition smugit sig in. På en avskild gata där ingen kunnat höra hans skrik hittar Rebus Billy Cunninghams livlösa kropp, hängandes från en slaktkrok.
Sökandet efter mördaren leder Rebus från Edinburghs farligaste kvarter till Belfast, till gängmedlemmar, vapensmugglare och tungt kriminella. Och redan innan han hinner nå fram till sanningen stirrar han mördaren i vitögat.
I översättning av Nils Larsson.

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd över hela världen för sin serie romaner om kommissarie John Rebus och som nu sålt svindlande 30 miljoner böcker. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Diamond Dagger, en CWA Gold Dagger och en Chandler-­Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone