Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for I ljuset från gryningen
Isbn: 978-87-2856-713-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2023

E-book

I ljuset från gryningen

'I ljuset från gryningen' är en nervkittlande spänningsroman som utspelas i en till synes svensk sommaridyll, fylld av svek, romans och mörka hemligheter.

När Alba var sex år försvann hennes mamma spårlöst under en campingresa i Karlskrona. Sedan dess har Alba drömt om att få återse sin mamma, men hon har lärt sig att leva med ovissheten om hennes öde. Men när Albas pappa går bort i en hjärtinfarkt väcks behovet av att få svar på vad som egentligen hände.

Albas tvillingbror Edwin övertalar henne att ta familjens gamla husvagn på ett sista äventyr. Precis som i hennes barndoms somrar tar de sig till campingen på Dragsö, och Alba ser möjligheten att gräva i sin mammas försvinnande. På campingen möter hon dessutom Henrik, och för första gången på länge släpper hon någon innanför murarna som hon byggt upp. Men idyllen avbryts abrupt när resterna av ett lik hittas i skärgården. Både husvagnen och campingens gäster visar sig gömma hemligheter, och Alba hittar ledtrådar som nystar hennes familjs förflutna.

1989 är en journalist på ett farligt och mycket känsloladdat uppdrag i Rumänien. Mitt i en brinnande revolution försöker hon undkomma faran och ta sig hem för att kunna berätta för resten av världen det som hon bevittnat.

Vad är det som alla på campingen verkar dölja för Alba? Och hur hänger journalisten i Rumänien ihop med hennes förflutna?EMMA OLOFSSON är född i Malmö men är numera bosatt i Blekinge, och har en bakgrund som lärare. Emma debuterade år 2020, och hennes kriminalromaner har på kort tid blivit mycket populära hos läsarna.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone