Jump to content
The library informs: Obs. Samlingen minskar. Huom. Kokoelma pienenee
Cover for Det vi inte ser
Isbn: 978-91-7799-596-8
Publisher: Louise Bäckelin Förlag
Category:
Novels
Accessible since: June 2023

E-book

Det vi inte ser

"Historien är spännande, kittlande osannolikt sannolik." Anna Thurfjell, BTJ

1928, Michigan. Fenna växer upp i det fattiga gruvområdet Copper Country, där hon och hennes pappa gör vad de kan för att hanka sig fram. När fadern dör hamnar hon på barnhem, ett barnhem hon sedan flyr ifrån för att finna sin barndomsvän Arie, den enda personen hon fortfarande kan lita på.

1942, Chicago. Även om Fenna officiellt arbetar som assistent till den, inte helt medgörlige, illusionisten Charlie, är det hon som är hjärnan bakom deras framträdanden. Sedan en otäck händelse då hon var liten har hon varit besatt av utbrytarkungen Houdini och har noga studerat hans trick. Hennes uppfinningsrikedom och problemlösningsförmåga är tillförlitliga egenskaper när det kommer till att förtränga sin traumatiska barndom.

Trots dessa lyckas Fenna inte förutse ett besök från den brittiska underrättelsetjänsten. De behöver hennes hjälp för att konstruera verktyg åt de brittiska soldaterna. Hon tackar motvilligt ja och flyttar till London för att arbeta för MI9, ett inte helt enkelt arbete i en tid när alla misstror varandra. I London stöter hon på Arie för första gången sedan barndomen, och hon kastas huvudstupa in i ett farligt spel för att rädda hans syster och hennes familj ut ur det tyskockuperade Nederländerna.

Det vi inte ser är inspirerad av häpnadsväckande händelser under andra världskriget. Det är en fängslande berättelse om kärlek och förlust, om krigen vi utkämpar, på fälten och inom oss själva, och om att finna mod där vi inte trodde att det fanns.

KRISTINA MCMORRIS har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser och fått flera nomineringar för succéromanen Såld på en måndag. Den har legat på New York Times och USA Todays bästsäljarlistor och har sålt i nästan en miljon exemplar.

"Storartad handling och andlöst tempo.” The Book Reporter

"En fängslande berättelse om intriger och illusioner, faror och historiska mysterier, och om en kvinnas kamp att fly sitt förflutna." Lisa Wingate

"Precis som sin hjältinna, skapar Kristina McMorris magi med denna skruvade berättelse. Jag älskar den här boken!" Kate Quinn


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone