Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Naamioleikki
Isbn: 978-87-2702-757-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2023

E-book

Naamioleikki

Tiivistunnelmaista jännitystä 1940-luvun Turussa

Toimittaja Unto Helaranta palaa sotavuosien jälkeen Aunuksesta Lapin kautta kotiin Aurajoen rannoille. Aunuksessa hän on käynyt radiosotaa vihollisen propagandaa vastaan yhdessä inkeriläisen Anjuskan kanssa. Kohtalokasta salaisuutta kantava Anjuska joutuu Valpon tähtäimeen, mutta hengenvaarassa ovat myös kaikki tähdeksi pyrkivät nuoret turuttaret. Ruumiita alkaa ilmestyä, ja rikospoliisi on neuvoton.

Mukana on historiasta tuttuja todellisia henkilöitä Tauno Paloa myöten, ja aitoja tapahtumia: pitkien saksien yönä setelirahan arvo puolittuu. Poliittista jännitystä väritetään kiehtovalla ja asiantuntevalla kulttuurikuvauksella. Tummanpuhuvien tapahtumien taustalla hehkuu ajankuvana 40-luvun noir-elokuva ja kaikuu kaihoisa iskelmä.

Romaani on osittaista jatkoa teokselle Houkutuslintu.Tapani Maskula (s. 1941) on suomalainen elokuvakriitikko ja kirjailija. Hän toimi elokuvakriitikkona yli 50 vuoden ajan, ja kritiikkejä julkaistiin lukuisissa lehdissä, ennen kaikkea Turun Sanomissa. Maskula on kirjoittanut kolme dekkaria, ja lisäksi hänen kootut kritiikkinsä on julkaistu kirjana.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone