Jump to content
The library informs: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Cover for Skolan för goda mödrar
Isbn: 978-91-8094-148-8
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: September 2023
Narrator: Anna Lyons
Length: 12 hours 35 minutes

Audiobook

Skolan för goda mödrar

»Som The Handmaid's Tale möter Orange Is the New Black. Fantastiskt!« Betyg: 5 av 5 - Camilla Bergvall, BTJ

»Vilken berättare Jessamine Chan är!« Bibbloagneta


Vi befinner oss i en skrämmande välbekant framtid. Småbarnsmamman Frida Liu kämpar förtvivlat med att få tiden att räcka till. Hon har varit uppe sedan fyra på morgonen och tagit hand om sin dotter, Harriet. Nu måste hon avsluta en artikel hon håller på att skriva, men materialet är kvar på jobbet. Ingen skulle väl märka om hon åkte och hämtade dokumenten och kom tillbaka om en timme?
Men staten håller ögonen på kvinnor som Frida – kvinnor som inte är beredda att ge upp alla sina ambitioner, hela sitt yrkesliv, för moderskapets skull. Den här gången blir hon tagen på bar gärning, och domen blir hård: Frida bedöms vara oförmögen att ta hand om sitt barn. För att inte förlora vårdnaden om Harriet för alltid måste hon gå med på att omskolas – på en sluten anstalt med andra dåliga mammor.
Skolan för goda mödrar är en djupt gripande och fullständigt gastkramande historia som lika gärna skulle kunna utspelas här och nu.
I översättning av Åsa Brolin.

JESSAMINE CHAN är en amerikansk författare bosatt i Chicago. Hennes dystopiska debutroman Skolan för goda mödrar har tagit världen med storm, jämförts med verk av Kazuo Ishiguro och Philip K. Dick och förutspås bli en modern feministisk klassiker.

»Ödesbestämd att bli en feministisk klassiker - höll mig uppe på natten.« Pandora Sykes

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone