Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Obs! Max 3 lån/vecka. Huom! Enintään 3 lainaa/viikko
Omslagsbild för Skratthuset
Isbn: 978-87-4280-442-1
Förlag: Jentas
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: januari 2024
Uppläsare: Ola Ringdahl
Length: 16 timmar 15 minuter

Ljudbok

Skratthuset

Theodore Tate har burit med sig minnet av sin första brottsplats under hela sin karriär – den tragiska upptäckten av tioåriga Jessica Cole, brutalt mördad i ett förfallet och övergivet slakthus. Men, mördaren greps och dömdes. Rättvisa skipades. Eller?
 
Femton år senare skakas Christchurch av en ny våg av mord och gärningsmannen tycks ha siktet inställt på personer som var involverade i Jessica Coles fall. När psykiatern Nicholas Stanton och hans tre döttrar kidnappas, inser Tate att tiden är knapp och att han snabbt måste hitta kopplingen mellan mördaren, skratthuset och stadens eskalerande mordstatistik. Samtidigt står psykiatern inför ett förödande val: vem av hans döttrar ska offras först?
 
---
 
”Den här mörka och fängslande thrillern, det senaste tillskottet i Tate-serien, är så hårdkokt som den kan bli. Slutet är så överraskande att det utmanar all trovärdighet. Liksom en TV-serie som avslutar sin säsong med en cliffhanger, kommer du inte att vilja vänta till nästa år. Den kommer att få läsaren att längta efter nästa bok i serien.”
– Suspense Magazine
 
”Den oerhört täta intrigen, Tates hjärtknipande sorg och hans desperata hopp, kombinerat med Cleaves exceptionellt insiktsfulla skildring av en mördares vansinne, gör detta till ett säreget kapitel i Tates skakiga väg mot upprättelse.”
– Publishers Weekly
 
”En intensiv adrenalinkick från början till slut – jag läste boken i en enda sittning. Den kommer att hålla dig vaken hela natten. Fantastisk!”
– S.J Watson
 
”I Cleaves tredje psykologiska thriller är Theodore Tate urtypen för en antihjälte. Han är en skadad själ som jagar skurkar i en skog av moraliska dilemman … En intensiv och blodig noir-thriller som mer än en gång påminner om den våldsamma avgrund som man hittar hos Thomas Harris, skaparen av Hannibal Lector.”
– Kirkus Reviews
 
”En fantastisk bok ... Det slutgiltiga intrycket är den pirrande känslan i nackhåren som talar om för oss att en konstnär är i farten.” – Booklist ”Cleave har åstadkommit en tät och skickligt komponerad kriminalroman.”
– Philadelphia Inquirer

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone